Спиране на течове, чрез инжектиране на бетон под налягане, се използва от години, при уплътняване и защита срещу напорни води и помага за спирането на всякакви видове течове в бетонните конструкции.

При инжектиране на бетон се предотвратява, евентуално появяване на слаби места в бетона, възникнали в следствие на течове и пукнатини в не добре уплътнените части. При инжектирането на бетон се впръсква полиуретанова смола под високо налягане, като за целта е необходима специална механизация.
Използват се предимно водоактивни материали и бързо действащи смоли, които в контакт с вода увеличават обема си и проникват в труднодостъпни пори, кухини и фуги, като изолират водата от тях и образуват уплътнена водна маса, за спиране на течове в бетон, с перфектна адхезия към основата. Това допринася за надеждна защита срещу вода, дори и под постоянно налягане.

Инжектирането се използва при:

  • жилищно строителство
  • мазета
  • сутерени
  • складове
  • асансьорни шахти
  • подземни гаражи и др.

За спиране на течове в бетон чрез инжектиране на смола, повърхностите се почистват добре и се премахват всички възможни остатъци от органични вещества, включително отломки, които могат да попречат на свързването на покритието за уплътняване или да блокират видимостта на пукнатината.

Ние от MG Group предлагаме индивидуално решение за вашите нужди от ремонт и спиране на течове в бетон. Ето как подхождаме към всеки проект:
Провеждаме професионални разследвания и диагностика на проблема, за да идентифицираме източника и причината за течовете в бетона. Това е жизненоважно за намирането на най-доброто решение и предотвратяването на по-нататъшни повреди. След като причината бъде идентифицирана и потвърдена, ние изготвяме оптимална система, за спиране на течовете, на всяко конкретно помещение. Тези процеси често се извършват под ръководството на висококвалифицирани специалисти в областта.

Свържете с нас и поискайте оглед